Toate produsele
Nu exista produse
Latest Comments
No comments
Blog search
Blog categories

Beneficiile uleiurilor esentiale acum, in perioada pandemiei

Inca de la inceputul activitatii noastre am dorit sa invatam clientii cu privire la cele mai puternice forme de terapii naturiste, fiindca intotdeauna „un gram de educatie face mai mult decat un kilogram de medicatie”.
O forma aparte de terapie naturista si cu rezultate foarte bune este aromaterapie(aromoterapia), care reprezinta utilizarea uleiurilor esentiale pure extrase din plante.
Substantele active(principiile active care reprezinta valoarea terapeutica principala din plante) de cele mai multe ori stau ascunse in uleiurile continute de acestea. Uleiurile esentiale au concentratii deosebite(foarte puternice) de compusi activi, unele ajungand sa contina sute de astfel de compusi naturali care in conditii de laborator nu se pot imita.
În funcție de tipul de ulei esential, o singură picătură poate fi echivalentul a 5 – 50 căni de ceai de plantă.
De pilda, prin distilare(metoda care pastreaza cel mai bine calitatile uleiurilor), din cateva kilograme de planta se obtin cativa mililitri, de exemplu din aproximativ 47kg trandafiri se obtin 5ml ulei esential, din 13 kg lavanda se obtin 15ml ulei esentiali, din 50bucati lamai se obtin 15ml ulei esential.
Deci, cunoscand aceste lucruri, putem spune ca aceste esente pastreaza si concentreaza in ele puterea vindecatoare a plantelor din care provin.
Uleiurile esentiale se folosesc cu succes admistrate prin:
  • difuzare(cu ajutorul difuzoarelor de uleiuri esentiale sau picurate pe diverse suprafete) sau pulverizare in aer cu ajutorul spray-urilor;
  • aplicare directa pe piele cu ajutorul uleiurilor purtatoare;
  • administrate intern in miere, ulei purtator, apa sau in capsule vegetale (in functie de cat de puterni este uleiul).
Un lucru foarte important de mentionat aici e faptul ca indiferent de metoda folosita de administrare a uleiurilor esentiale, ele patrund oricum în sange, lucru de foarte mare ajutor mai ales copiilor mici care poate uneori sunt mofturosi si nu doresc sa consume anumite suplimente de folos pentru imunitate.
Unele uleiuri esentiale au puternice proprietati antivirale, antimicrobiene, antibacteriene, si s-au dovedit a fi capabile sa distruga virusi si bacterii foarte rezistenti la antibioticele clasice stimuland in acelasi timp sistemul imunitar.
De pilda, daca in gradinite/scoli/birouri s-au folosi difuzoare de uleiuri esentiale aerul ar fi purificat, curat si sterilizat si rata imbolnavirilor (raceli, viroze, gripe si alte probleme) ar scadea foarte mult, iar oamenii s-ar simti si mult mai relaxati si mai bine.
Acum in perioada pandemiei cum stam mai mult in casa e foarte bine sa facem curatenie in case si sa ne purificam atmosfera si suprafetele cu uleiuri esentiale. Foarte bun dezinfectant si antiviral e uleiul esential de Tea Tree - Arbore de Ceai - Malaleuca, dar exista chiar combinatii de asemenea uleiuri precum N-VIR 10 MAX - cel mai nou ulei de la BioNovativ Brasov.
Alte uleiuri au puternice efecte relaxante, antidepresive, revigorate astfel că dacă se folosesc oamenii ar fi mult mai relaxați, binedispusi și fericiți.
La noi gasiti o gama larga de uleiuri esentiale pure si de calitate la preturi bune care pot fi administrate atât extern cat si intern.
Totodată avem și difuzoare de uleiuri esențiale la preturi foarte bune și va putem învăta mult mai multe daca ne călcați pragul.
FOLOSITI CU INCREDERE ULEIURILE ESENTIALE SI NU VETI REGRETA...

Centrul Naturist Green Vita - Ne găsiți online pe www.GreenVita.ro; la telefon: 0757223896 si in Mediaș pe Șoseaua Sibiului Nr. 48 vis de sediul ROMGAZ Mediaș.          

Meniu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in